Replik om kvalitetssikring, smagsdommeri og kompetencer

19-11-2018

Lars Dammark svarer på Anne Kurtzweils indlæg:

Kære Anne - en hurtig og forhåbentlig opklarende, beroligende replik:

Du er ret i, at kvalitetssikring ikke er det samme som smagsdommeri. Jeg har formuleret mig upræcist. Det jeg prøver at sige er, at de, der anskuer vores arbejde i refusionsudvalget, ind imellem beskylder det for at være smagsdommeri - eller i hvert fald er nervøse for, at det finder sted.

Så to ord der i hvert fald bliver brugt om det samme. Og jeg troede, at det var det ord, Søren ledte efter i slutningen af sit forrige indlæg, hvor han beskylder os - eller rettere den struktur vi arbejder i - for at forhindre fx bibliotekarer i selv at vælge, hvad der er godt teater. 

Dette leder mig videre til din anden bekymring: Når jeg skriver, at nogle har mere forstand på noget end andre, så skal det forstås sådan, at vi som fagudvalg har en kompetence, som en bibliotekar ikke har. 

Du og Søren er selvfølgelig kompetente til at sidde i refusionsudvalget. På den anden side tror jeg ikke, at nogen af os er i stand til rent at vurdere kvaliteten af vores egne forestillinger. 

Og ja - showcase er en eksamen, og netop derfor vil vi fortsætte med at opføre os så ligeværdigt som muligt i den sammenhæng - velvidende at relationen er noget skæv i udgangspunktet 

Bedste hilsner 

Lars Dammark - formand for Refusionsudvalget