Forkert målgruppe og behov for voksenopfølgning af 'Frøken Ignora eksploderer'

07-09-2019

Mette Rud Nielsen kommenterer forestillingen 'Frøken Ignora eksploderer' på Anemonen - en genopsætning fra 2016 (se anmeldelse), der aktuelt spiller fra 4. september til 5. oktober:

Fint børneteater på mange måder - var der med barnebarn Lola på 5 år. Hun brød sig ikke om stykket og sagde et par gange undervejs at hun ville have vi skulle gå. Blev forskrækket over Ignoras eksplosioner og humørsvingninger. Det var så synd at hendes far var død og skræmmende at mores var forsvundet, at hun pludselig dukkede op igen og var så grænseoverskridende og Ignora, som ikke kunne have det og fik hende til at gå igen.

Lola har ikke lyst til at komme i teater igen en anden gang ...
Jeg har drøftet stykket og Lolas reaktioner med min veninde, en meget kompetent og erfaren fagperson indenfor børneområdet. 
Vi er enige om at der i stykket rejses flere alvorlige problematikker, som der slet ikke følges op på - hvilket heller ikke er muligt på 45 minutter langt teaterstykke.
At stykket er tilegnet målgruppen på 5-12 år er ramt helt forbi. Nok nærmere 9-12 år. Og da vil stykket kræve nærmere opfølgning med voksne, som også her set stykket.
Venlig hilsen

Mette Rud Nielsen