Rekordernes festival?

Hvis de nyeste tal for deltagende teatre og forestillinger på Aprilfestival 2015 holder, vil rekorderne fra tidligere år blive slået endnu engang.

P.t. meldes om 125 teatre og 194 forestillinger samt to internationale gæstespil, og det vil i givet fald betyde, at både rekordantallet af teatre (120 på festivalen i 2014 i Holstebro) og forestillinger (192 på festivalen i 2012 i Ringsted og Sorø kommuner) overgås.

Holder disse tal, er det også sandsynligt, at rekorden for flest opførelser i hele festivalugen (655 på festivalen i 2011 i Randers) står for skud.

Men nu skal man lige klappe hesten og vente med de store armsving til efter festivalen, for der vil med stor sandsynlig komme afbud fra både teatre og forestillinger helt frem til og endog under festivalen, der i år afvikles fra 19.-26. april i Frederikssund og Halsnæs kommuner. Afbud der kan skyldes sygdom eller manglende færdiggørelse af nye forestillinger - og også pludseligt opståede tekniske/praktiske problemer under selve festivalen.

Allerede nu kigger teateravisen.dk selvfølgelig listen igennem med stor nysgerrighed for at se, hvilke udfordringer der venter på portalens seks anmeldere. I skrivende stund er op mod 120 af de tilmeldte forestillinger allerede anmeldt, mens 15-20 nye vil blive anmeldt frem mod festivalstart. Det giver så op imod 60 mulige anmeldelser af forestillinger i selve festivalperioden - og det bliver i så fald mange, men næppe samtlige, der ender på i den afsluttende festivalweekend, hvor portalens anmeldere tropper op.

Man kan følge Aprilfestival 2015 og de løbende opdateringer på festivalens hjemmeside: www.aprilfestival.dk

(caj)