Tina Tarpgaard ny kunstnerisk leder af Sydhavn Teater

Fra 1. februar overtager koreograf Tina Tarpgaard posten som kunstnerisk leder af Sydhavn Teater, der gennem sin ti-årige eksistens har udviklet sig fra et lille projektteater til nu at være lille storbyteater i Københavns Kommune og med en masse aktiviteter, der ’er forankret i det lokale, favner det internationale og rækker ud mod både det klassiske og det eksperimenterende, performative repertoire’, som det så flot hedder i pressemeddelelsen om lederskiftet.

Tina Tarpgaard, der er stifter og leder af Recoil Performance group, afløser Sydhavns Teaters stifter og leder, Mille Maria Dalsgaard, som fortsætter sin karriere i internationalt regi, idet hun bliver ny leder af det tyske teater Thalia Theater Halle i partnerskab med Mareike Mikat.

Der afholdes afskedsreception for Mille Maria Dalsgaard mandag 30. januar kl. 17-19 i cafeen på Karens Minde Kulturhus (Wagnersvej 19, Kbh. NV – der vil blive sat pris på evt. tilmelding senest 24. januar på mail til invitation@sydhavnteater.dk).

Tina Tarpgaard, der siden 2008 har været kunstnerisk leder af recoil performance group og har modtaget både Reumert-priser og -nomineringer for sit arbejde, har også markeret sig organisatorisk, idet hun var medlem af Projektstøtteudvalget for Scenekunst 2018-21.

Sydhavn Teater har basis på et så spændende sted som Østre Kapel på Vestre Kirkegård, hvor flere af teatrets kunstneriske produktioner er blevet afviklet, og hvor et projekt om et nyt teaterrum i den flotte bygning skal realiseres frem mod 2026.

Se mere om teatret  der i år kan fejre sit 10 års jubilæum - og dets aktiviteter på hjemmesiden: https://www.sydhavnteater.dk

(Billedet: Tina Tarpgaard bliver fra 1. februar 2023 ny teaterleder for Sydhavn Teater. Foto: Søren Meisner)

(caj)