Enhjørninger indtager byrummet

Hvis man gerne vil møde magiske enhjørninger, der i fluffy og farverige pastel-kostumer skaber liv og stemning i det københavnske gadebillede, er det en god ide at møde frem ved Nikolaj Kunsthal i dagtimerne lørdag 10. og søndag 11. april.

Fabeldyrene er forsynet med trådløse lydsystemer og med bevægelser og lyd vil de skabe levende, stærke billeder i byrummet. 

Det er koreograferne My Grönholdt og Julie Rasmussen der står bag happeningen 'Enhjørninger i det offentlige rum'. Det er en del af det kunstneriske kollektiv NORDLYS, og ideen til projektet opstod under den første nedlukning i 2020:

'Coronakrisen begrænser vores frihed, og vi kan ikke leve vores liv som vi plejer, ja man kan nærmest sige at friheden er gradbøjet (...) Enhjørningerne skaber magi, glæde og tager os i fællesskab med på en tiltrængt pause fra krisen. Enhjørningerne fører os hen til en festlig parallelvirkelighed fyldt med magi og håb. Enhjørningen er et symbol på frihed, et mystisk fabeldyr som har helende kræfter, her i en pelset og pastelfarvet udgave. Med vores værk skaber vi en skæv og anderledes scenekunst, som er tilgængelig for alle i det offentlige rum', lyder det bl.a. det fra dem om arrangementet

'Enhjørninger i det offentlige rum' præsenteres i samarbejde med Nikolaj Kunsthal, er støttet af Statens Kunstfonds 'Sammen om Kunsten'-pulje og gennemføres efter de gældende retningslinjer for corona-sikkerhed og udendørs forsamlinger. 

Følg NORDLYS’ Instagram for at se hvor og hvornår de dukker op. 

(Billedet: Fotos af de pastelfarvede fabelpelsdyr er taget i udstilingen “Anden stjerne til højre” på Nikolaj Kunsthal af kunstner Thomas Øvlisen, som dog er ikke en del af NORDLYS)