Teater i den virtuelle virkelighed

Carte Blanche har – ligesom alle andre i teaterlivet – måttet aflyse alle fysiske forestillinger (der berammet premiere på 'Solsorten' - en samproduktion med Teater Patrasket - på Anemonen 17. marts) og andre aktiviteter pga. corona-virus-8situationen.

Men teatret gik fluks i gang med at finde ud af, hvordan man kunne give publikum kreative og tankevækkende oplevelser på anden vis. Og når publikum nu ikke kan komme til teatret, må teatret jo komme til publikum. Og naturligvis i en form, der er virtuel og dermed helt uden smitterisiko.

Derfor har teatret bedt dramatiker og poet Amalie Olesen om at lave en poetisk karantæne-føljeton på Facebook og Instagram – skabt specielt til Carte Blanches publikum på de sociale medier. 

'Det bliver en uforudsigelig virtuel rejse, der forhåbentlig kan skabe små øjeblik af undren og overskud midt i en tid, hvor bekymring og uvished ellers fylder meget', lyder det fra Carte Blanche i en pressemeddelelse om denne gratis føljeton, der allerede er begyndt - den slutter først, 'når vi alle sammen igen kan mødes i den fysiske virkelighed'.

Amalie Olesen er uddannet dramatiker fra Den Danske Scenekunstskole i Aarhus (2016) og har bl.a. skrevet forestillinger til Aarhus Teater, Nationalteatret i Reykjavik – og til Tjele Gods, hvor hendes ”Marie Grubbe” blev opført i 2018. 

(Billedet: Amalie Olesen (tv), dramatiker og huspoet, står for Carte Blanches karantæne-føljeton på nettet. Her sammen med Sarah John, teatrets kunstneriske partner,  og Sara Topsøe-Jensen, kunstnerisk leder. Foto: Carte Blanche)