21. januar 2020

Mange nye teatre på Aprilfestival 2020

Siden seneste statusopgørelse midt i december (se note) over deltagende teatre på Aprilfestival 2020 i Holbæk melder  arrangørerne på Teatercentrum om vokseværk. Således er tallet steget fra 104 til pt. ca. 120 teatre og fra 160 til p.t. ca. 175 forestillinger. Og dertil kommer et par internationale gæstespil oveni.

Dermed trækker den kommende festival rent størrelsesmæssigt fra de tre seneste Aprilfestivaler i Sønderborg, Syddjurs og Hjørring kommuner.

Og selvom der faktisk var deadline 13. december for tilmelding, så er en række efternølere taget til nåde og deres mere eller mindre overbevisende forklaringer taget til efterretning…

Det nu afgående Refusionsudvalg har også haft travlt med at vurdere refusionsansøgninger en sidste gang – alle festivalens forestillinger skal være refusionsgodkendte – og det skinner også igennem på listen over deltagende teatre.

Der er under alle omstændigheder overraskende mange nye teatre med i Holbæk – faktisk skal mere end hver sjette stifte bekendtskab med denne verdens største festival for turnerende børne- og ungdomsteater.

Det gælder bl.a. svenske Comedy Art Theatre, der deltager med en co-produktion med Teatret Zeppelin. Som faktisk heller ikke har været på festival før – i hvert fald ikke under det navn, men i sit tidligere turnerende teaterliv har deltaget både som Teaterbutikken og Teaterbutikken & Søn…

Et etableret teater som Mungo Park er også blandt de nye, og der gemmer sig tillige kendte børneteaternavne bag nogle af teaternavnene: Fx. består Paradox bl.a. af Henriette Rosenbeck, der er nok så kendt som spiller hos bl.a. Teatret Fair Play m.fl., instruktør af flere af Teatret Fyren og Flammens forestillinger m.v.; AKUT360's kunstneriske leder m.v. er Andreas Dawe, der både som skuespiller og dramatiker har beriget området, mens Martin Ammundsen, kendt fra bl.a. mange Asterions Hus-forestillinger, kommer med sit nye Teater Lux.

Han er i øvrigt også Aprilfestivals mangeårige integrationsminister og har sørget for, at der er blevet taget godt imod nye teatre på den store festival, der nok kan virke overvældende for helt nye og unge teaterfolk.

Ammundsen var derfor med, da Teatercentrum forrige fredag inviterede til infomøde for nye teatre i festivalens regi, hvor der blev forklaret og snakket om alt det, som en festival rummer og som man skal forholde sig til som teater og teatermenneske.

Omkring halvdelen af de 21 nye teatre havde sendt repræsentanter – og også en nykomling fra sidste års festival, Teater Mikado, var mødt op for at fortælle om det at være ny på Aprilfestival. Og i øvrigt også advare mod alt for lysegrønne forventninger til det efterfølgende salg af turneforestillinger.

Det kan nemlig være svært at komme ind i varmen. Både fordi der måske ikke er så mange formidlere til netop et nyt teaters forestillinger og fordi mange satser på de etablerede teatres produktioner.  Se artiklen 'Frisk fra vækstlaget'.

De  21 nye teaternavne og deres forestillinger på Aprilfestival 2020:

– AKUT 360: 'Zenobia'

– Ensemble Blæst: 'I Skoven'

– De Tre Tanter: 'De Tre Tanter'

– Gi' En Historie: 'På Havets Dyb'

– HeartBeat Group: 'Lods Hans'

– KompagniTO: 'Fritt Fram'

– Lighthouse Teaterproduktion: ' Kærlig hilsen Etty'

– Linn Sandegård: 'Menneskedyret'

– LivetsLone: 'Racersneglen Robert'

– Lusus Theater Company: 'Coema'

– Mungo Park: 'Smykket'

– Paradox: 'Mor og Maskinen' 

– SexForumTeater: 'Sex – Krop – Give it UP!'

– Teater Lux: 'Kongernes Konge Agamemnon'

– Teater Rå: 'Smadreland'

– Teater Tabu: 'TABU'

– Teater Toast: 'Toasten der bare ville danse'

– Teater UbeSTEMT: 'Du Er Den'

– Teatro Sol del Rio 32 Danmark: 'Popol Vuh'

– The Art of Transformation: 'Pigen under vandet'

– Comedy Art Theatre & Teatret Zeppelin: 'Far til vejrs med Alfons Åberg'

(Billedet: Der blev snakket Aprilfestival på Teatercentrum,  da repræsentanter fra teatre, som skal på festival for første gang, var mødt frem til info-møde. Foto: Mads Degn)

(caj)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

KLAP(pet) og klart
Forestillingsprogrammet til den offentlige weekenddel af KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg, der afvikles fra 14.-21. april, ligger nu klar på festivalens hjemmeside
KLAP(pet) og klart
Forestillingsprogrammet til den offentlige weekenddel af KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg, der afvikles fra 14.-21. april, ligger nu klar på festivalens hjemmeside