17. marts 2018

Kulturminister ønsker debat om fremtidens scenekunst

Hvad er borgernes ønsker til fremtidens scenekunst? Hvordan styrker vi det lokale ejerskab til de danske teatre? Hvordan får teatrene flere indtjeningsmuligheder? Hvordan sikrer vi optimale kunstneriske udviklingsmuligheder for scenekunsten? Sådan lyder nogle af spørgsmålene fra kulturminister Mette Bock, der inviterer til en bred debat om fremtidens scenekunst og i en pressemeddelelse bl.a. ytrer, at:

'Formålet med at åbne op for en bred debat er at få diskuteret, hvad scenekunsten skal kunne i fremtiden. Jeg vil gerne undersøge mulighederne for, hvordan vi kan skabe større borgerrelevans og mere lokal forankring. Jeg har også et ønske om at se på, hvordan teatrene kan finde nye former for finansiering, så scenekunsten kan udvikle sig og blive mere økonomisk robust. Og endelig har vi en udfordring, der handler om, hvordan vi i fremtiden kan sikre en mere smidig og fleksibel støttestruktur'.

Helt konkret giver kulturministeren alle mulighed for at bidrage med forslag og gode idéer til fremtidens scenekunst på diverse fora frem til 1. maj, hvorefter trådene samles på en konference d. 14. maj 2018, hvor scenekunstens aktører og relevante interessenter deltager.

Krydsild: Ministerens Krydsild dækker over en række debatmøder, som Mette Bock afholder rundt om i landet, hvor hun blandt andet taler med borgere, interessenter, elever, kunstnere og personer med rødder i kulturlivet for at blive klogere på, hvilke udfordringer, de oplever, og samtidig høre deres bud på løsninger. Du kan se krydsilden ”Fremtidens Scenekunst” på Kulturministeriets hjemmeside og på ministeriets Facebook-side. Krydsilden er produceret hos Mungo Park i Kolding og har deltagelse af forfatter og dramatiker, Jokum Rohde, teaterdirektør på Randers Egnsteater, Peter Westphael, og skuespiller Anne Plauborg Madsen.

Åben debat: Facebook gruppen ’Dine ønsker til fremtidens scenekunst’  . Her inviteres alle interesserede til at debattere scenekunstens udfordringer og muligheder – og samtidig bidrage med ønsker og idéer til, hvad teatrene kan gøre for at komme tættere på publikum. Facebookgruppen er aktiv hen over foråret frem til d. 1. maj 2018.

Høring: Sideløbende med debatten på Facebook inviterer kulturministeren scenekunstens organisationer og aktører til at bidrage med deres overvejelser om, hvordan statens støtteordninger og lovgivning bedre kan understøtte en scenekunst i udvikling. Er der snubletråde der kan fjernes og historiske betingede strukturer, som trænger til at blive brudt op? Forslag kan sendes til kulturministeren via fremtidens.scenekunst@kum.dk og vil efterfølgende blive offentliggjort på Kulturministeriets hjemmeside.

Konference: 14. maj afholdes en konference, hvor ministeren samler kulturpolitikere og repræsentanter for scenekunstmiljøet til at diskutere fremtidens visioner for scenekunsten i Danmark og hvordan de politiske og økonomiske rammer kan understøtte disse visioner.

(Billedet: Kulturminister Mette Bock igangsætter nu en bred debat om fremtidens scenekunst, hvor alle har mulighed for at give deres besyv med. Foto: Bjarne Ørsted)

Seneste nyheder & navne

Seneste nyheder & navne

KLAP(pet) og klart
Forestillingsprogrammet til den offentlige weekenddel af KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg, der afvikles fra 14.-21. april, ligger nu klar på festivalens hjemmeside
KLAP(pet) og klart
Forestillingsprogrammet til den offentlige weekenddel af KLAP – teaterfestival for små og store i Esbjerg, der afvikles fra 14.-21. april, ligger nu klar på festivalens hjemmeside