DEBAT
16-11-2018
14-11-2018
08-11-2018
28-10-2018
25-09-2018
Debatindlæg kan kun sendes pr. mail til: red@teateravisen.dk
Redaktionen forbeholder sig ret til at afvise eller forkorte indlæg. Indlæg lægges på debatsiden i kronologisk rækkefølge så hurtigt som muligt.

Forbavsende anmeldelse af 'Beatrice'

08-09-2015

Morten Aagaard kommenterer Anne Middelboe Christensens anmeldelse af Tidsrums forestilling 'Beatrice':

Jeg har læst Anne Middelboe Christensen anmeldelse af Beatrice - og må sige, at jeg er forbavset. 

Jeg har set forestillingen og var meget imponeret over såvel historie, udførelse og dukkemageri. Når jeg læser Anne Middelboes anmeldelse, slår det mig, om hun har anmeldt den forestilling, hun gerne ville have set, men ikke fik set - eller om hun anmeldte den forestilling, hun rent faktisk så?

Anne Middelboe skriver, at det er ekskluderende teater - min oplevelse var stik modsat. Men en teaterforestilling er jo sjældent mere inkluderende, end publikum ønsker at være det. Det kan godt være, at jeg er dukketeaternørd - selvom Anne Middelboe ikke bruger ordet særligt positivt, så opfatter jeg det således - men jeg er - som også anmelderen - også en helt almindelig tilskuer.

At Anne Middelboe ikke forstår dukkestørrelsen, er mig et under. De er perfekte til det, de skal, og den ramme de er sat i. De skaber lige nøjagtig den poesi, som er forestillingens største bedrift, men som anmelderen ikke nævner med et eneste ord. Men bliver forestillingens dukker anmeldt - eller er det de dukker som anmelderen gerne ville have se, men ikke fik set, der bliver anmeldt?

 

Anne Middelboe har svært ved at følge med i handlingen. Det undrer mig også, for jeg synes historien bliver fortalt på den fine grænse mellem det over-fortalte og det, der efterlader tilskueren opmærksom og søgende efter sammenhæng. Jeg havde ingen problemer med at danne mig en smuk fortælling ud af forestillingen - jeg tror oveni købet, at jeg har oplevet mere, end teatret har tænkt. For den smukke forestilling pirrer min nysgerrighed så meget, at alle mine parametre er på arbejde.

At Anne Middelboe ikke opfattede forestillingen som et element, der starter med publikums nysgerrighed, er - måske - mere synd for Anne Middelboes nysgerrighed (eller mangel på samme) end for 'Beatrice'. 

Min nysgerrighed blev pirret og forløst fra start til slut.

Da jeg gik, ville jeg have mere, min nysgerrighed krævede at jeg gik på opdagelse i det dukketeaterunivers, som Sarah Pyannah Cederstrand har skabt så finurligt, at selv ikke min nysgerrighed blev tilfredsstillet, da jeg fik lov til at se og røre scenografiens magi.

 

'Beatrice' er en af de mest uforløste teateroplevelser, jeg har haft- skriver anmelderen. Hvor er det synd - for anmelderen. Jeg kan kun sige, at jeg gik med den stikmodsatte fornemmelse. Forløst på den bedste måde man kan være det - jeg ville have mere. Denne forestilling er nemlig som en god dessert - man hungrer altid efter lidt mere. Anmeldelsen er dog som den velkomstdrik, hvor værtsparret sparede lidt mere end godt er. Man forstår den ikke helt.

At Anne Middelboe ikke føler sig inddraget, er nok mest hendes egen skyld. Jeg sad på kanten af min stol og fik alt det, dukkespillerne kunne give. Nej, jeg havde ikke øjenkontakt med dukkespillerne - men jeg havde det i flere magiske øjeblikke med dukkerne. Hvor mon Anne Middelboe kiggede hen?

Anne Middelboe skriver, at forestillingen SIKKERT er teknisk perfekt. Men jeg vover at gå hele vejen:  Den ER perfekt. Og ikke kun teknisk. Men kan jo ikke tage ansvar for sit publikum, sin anmelder eller sine dukketeaternørder.

Jeg har set forestillingen på Teater Zeppelin i maj 2015 og har ikke nogen former for interesse i forestillingen, kompagniet eller anmeldelsen.

Morten Aagaard er dramatiker og journalist

FLERE DEBATINDLÆG
16-11-2018
14-11-2018
08-11-2018
28-10-2018
25-09-2018
18-09-2018
10-09-2018
07-09-2018
20-07-2018
19-07-2018
18-06-2018
01-06-2018
31-05-2018
30-05-2018
08-04-2018
07-04-2018
06-04-2018
05-04-2018
21-03-2018
18-03-2018
11-01-2018
17-11-2017
29-10-2017
19-10-2017
14-10-2017
12-10-2017
12-06-2017
31-05-2017
13-05-2017
22-04-2017
05-02-2017
04-02-2017
24-01-2017
22-01-2017
19-01-2017
09-12-2016
27-10-2016
24-10-2016
15-10-2016
12-10-2016
22-09-2016
01-09-2016
30-08-2016
22-08-2016
18-08-2016
11-08-2016
08-06-2016
23-05-2016
06-05-2016
12-04-2016
22-03-2016
02-02-2016
27-10-2015
17-10-2015
27-08-2015
26-05-2015
12-05-2015
07-05-2015
05-05-2015
04-05-2015
01-05-2015
30-04-2015
29-04-2015
28-04-2015
27-04-2015
21-04-2015
20-04-2015
16-04-2015
11-03-2015
03-03-2015
21-02-2015
03-11-2014
20-10-2014
29-09-2014
28-09-2014
24-09-2014
23-09-2014
21-09-2014
18-09-2014
13-04-2014
12-04-2014
10-04-2014
03-04-2014
02-04-2014
01-04-2014
30-03-2014
29-03-2014
21-03-2014
25-02-2014
24-02-2014
23-02-2014
22-02-2014
12-02-2014
11-02-2014
07-02-2014
23-01-2014
13-12-2013
08-12-2013
02-12-2013
02-11-2013
24-10-2013
03-10-2013
29-09-2013
12-05-2013
06-05-2013
27-04-2013
26-04-2013
23-04-2013
22-04-2013
18-03-2013
22-02-2013
20-02-2013
06-02-2013
08-01-2013
29-12-2012
28-12-2012
18-11-2012
31-10-2012
14-10-2012
12-10-2012
10-10-2012
26-09-2012
23-09-2012
18-09-2012
20-06-2012
15-06-2012
14-06-2012
13-06-2012
12-06-2012
08-06-2012
07-06-2012
30-05-2012
27-05-2012
23-05-2012
18-05-2012
30-04-2012
25-04-2012
21-03-2012
15-03-2012
14-02-2012
10-02-2012
07-02-2012
04-02-2012
20-10-2011
12-10-2011
05-10-2011
01-10-2011
28-09-2011
23-09-2011
31-08-2011
29-08-2011
11-08-2011
06-06-2011
29-05-2011
18-05-2011
29-04-2011
19-04-2011
15-04-2011
12-04-2011
08-04-2011
03-04-2011
24-03-2011
16-03-2011
13-01-2011
17-12-2010
06-12-2010
13-10-2010
04-10-2010
13-09-2010
27-07-2010
17-04-2010
15-04-2010
01-03-2010
24-11-2009
15-11-2009
20-09-2009
03-09-2009
20-08-2009
18-08-2009
03-06-2009
15-05-2009
09-03-2009
10-02-2009
16-12-2008
28-11-2008
25-11-2008
24-11-2008
18-11-2008
11-11-2008
11-11-2008
10-10-2008
01-10-2008
25-09-2008
25-09-2008
Flere anmeldelser