DEBAT
08-04-2018
07-04-2018
06-04-2018
05-04-2018
21-03-2018
Debatindlæg kan kun sendes pr. mail til: red@teateravisen.dk
Redaktionen forbeholder sig ret til at afvise eller forkorte indlæg. Indlæg lægges på debatsiden i kronologisk rækkefølge så hurtigt som muligt.

Anmeldelser af anmeldelser er ikke interessante

23-04-2013

Underviser og forfatter Peter Byrholt Nielsen kommenterer de seneste debatindlæg, der selv er kommentarer til anmeldelser her på portalen:

Kære anmeldere af anmeldelser!  

Anmeldelser er vel som statistikker, hvorom nogen engang har sagt: Statistikker er som lygtepæle. De er s'gu ikke særligt oplysende, men meget rare at støtte sig til, når man skal hjem fra kroen.

En anmeldelse må ses som en oplevelse af en teaterforestilling på en bestemt dag. Der er mange faktorer på spil. Det kan være at skuespillerne, hele publikum eller bare anmelderen har en dårlig dag. En stjerne eller seks stjerner og hvad betyder det for forestillingen og teatret/skuespillernes fremtid? Man kan efterfølgende være ening eler uenig med anmelderen og hvad så?

I grunden må vi alle selv tage stilling til forestillingernes kvalitet og handle derfra. Anmelderen gør sit arbejde, jeg tror på at Teateravisens anmeldere er fagligt godt funderede, de er meget erfarne, de hat set bunker af teaterforestillinger og så er de ikke mindst mennesker, der også reagerer ud fraderes følelser. Alt dette og faktorer omkring opførelsen, som tidligere nævn, er med i nedskrivningen af den endelige dom; en teateranmeldelse-

Jeg er også i tvivl om stjernesystemets berettigelse, men gør alligevel brug af det, når jeg skal vælge de 15 forestillinger, som jeg nåede at se på Børneteaterfestivallen ud af 173  mulige. Ja, det var gode forestillinger, selv om jeg ikke glemte mig selv hver gang, og så var der alligevel en forestilling, som kom til at stå i relief; hvor det bare ikke fungerede, og hvor 50 minutter sneglede sig afsted, mens jeg kiggede på børnene, lyttede til velcrobåndene på deres støvler og tænkte på hvordan denne forestilling opnåede 5 stjerner hos anmelderen!

Man må tænke selv, når man vælger teater; De to skuespillere lavede en rigtig god forestilling sidste år, så jeg prøver den nye, selv om anmelderen ikke var begejstret.

Tilbage til debatten i Teateravisen. Anmeldelser af anmeldelser er ikke interessant at læse. Anmelderen vil ikke skræmme publikum væk, anmelderen er ikke arrogant og nedladende, men beskriver, hvad hun ser og oplever. Hvis du ikke er enig, så skriv i stedet for om din personlige oplevelse - den vil jeg meget gerne læse.

Peter Byrholt Nielsen er lærer og forfatter af div. dramabøger og har diplomuddannelse i drama

FLERE DEBATINDLÆG
08-04-2018
07-04-2018
06-04-2018
05-04-2018
21-03-2018
18-03-2018
11-01-2018
17-11-2017
29-10-2017
19-10-2017
14-10-2017
12-10-2017
12-06-2017
31-05-2017
13-05-2017
22-04-2017
05-02-2017
04-02-2017
24-01-2017
22-01-2017
19-01-2017
09-12-2016
27-10-2016
24-10-2016
15-10-2016
12-10-2016
22-09-2016
01-09-2016
30-08-2016
22-08-2016
18-08-2016
11-08-2016
08-06-2016
23-05-2016
06-05-2016
12-04-2016
22-03-2016
02-02-2016
27-10-2015
17-10-2015
08-09-2015
27-08-2015
26-05-2015
12-05-2015
07-05-2015
05-05-2015
04-05-2015
01-05-2015
30-04-2015
29-04-2015
28-04-2015
27-04-2015
21-04-2015
20-04-2015
16-04-2015
11-03-2015
03-03-2015
21-02-2015
03-11-2014
20-10-2014
29-09-2014
28-09-2014
24-09-2014
23-09-2014
21-09-2014
18-09-2014
13-04-2014
12-04-2014
10-04-2014
03-04-2014
02-04-2014
01-04-2014
30-03-2014
29-03-2014
21-03-2014
25-02-2014
24-02-2014
23-02-2014
22-02-2014
12-02-2014
11-02-2014
07-02-2014
23-01-2014
13-12-2013
08-12-2013
02-12-2013
02-11-2013
24-10-2013
03-10-2013
29-09-2013
12-05-2013
06-05-2013
27-04-2013
26-04-2013
22-04-2013
18-03-2013
22-02-2013
20-02-2013
06-02-2013
08-01-2013
29-12-2012
28-12-2012
18-11-2012
31-10-2012
14-10-2012
12-10-2012
10-10-2012
26-09-2012
23-09-2012
18-09-2012
20-06-2012
15-06-2012
14-06-2012
13-06-2012
12-06-2012
08-06-2012
07-06-2012
30-05-2012
27-05-2012
23-05-2012
18-05-2012
30-04-2012
25-04-2012
21-03-2012
15-03-2012
14-02-2012
10-02-2012
07-02-2012
04-02-2012
20-10-2011
12-10-2011
05-10-2011
01-10-2011
28-09-2011
23-09-2011
31-08-2011
29-08-2011
11-08-2011
06-06-2011
29-05-2011
18-05-2011
29-04-2011
19-04-2011
15-04-2011
12-04-2011
08-04-2011
03-04-2011
24-03-2011
16-03-2011
13-01-2011
17-12-2010
06-12-2010
13-10-2010
04-10-2010
13-09-2010
27-07-2010
17-04-2010
15-04-2010
01-03-2010
24-11-2009
15-11-2009
20-09-2009
03-09-2009
20-08-2009
18-08-2009
03-06-2009
15-05-2009
09-03-2009
10-02-2009
16-12-2008
28-11-2008
25-11-2008
24-11-2008
18-11-2008
11-11-2008
11-11-2008
10-10-2008
01-10-2008
25-09-2008
25-09-2008
Flere anmeldelser