DEBAT
11-01-2018
17-11-2017
29-10-2017
19-10-2017
14-10-2017
Debatindlæg kan kun sendes pr. mail til: red@teateravisen.dk
Redaktionen forbeholder sig ret til at afvise eller forkorte indlæg. Indlæg lægges på debatsiden i kronologisk rækkefølge så hurtigt som muligt.

Absurd med stjernesystem for anmeldelser

11-11-2008

Kære redaktion.

Der har et stykke tid ligget to udmærkede, velargumenterede indlæg her på debatsiden, som plæderer for at droppe den nye praksis med at anvende stjerner ved anmeldelser af forestillinger. Jeg er fuldstændig enig med Methe og Søren i deres betragtninger. En anmeldelse er i sig selv en ringe erstatning for at se forestillingen med egne øjne - stjernesystemet er en yderligere éndimensionalisering af det mangefacetterede ad absurdum.

Nu mangler jeg imidlertid et gensvar fra dem af jer på redaktionen, der har indført stjerneriet, eventuelt suppleret med indlæg fra andre, der også måtte synes, det er en god idé. Der må have foregået en diskussion på et eller andet redaktionelt niveau ved indførelsen med nogle dertil hørende argumenter, der taler for stjernerne.

I håb om at kunne liste et svar frem, kunne jeg godt finde på at spørge, om det er et simpelt udslag af ”so ein Ding müssen wir auch haben”, eller det er indført ud fra en fornemmelse af at nutidens formidlere har så lidt tid til at planlægge deres indkøb, at de nøjes med at kigge stjerner, frem for at læse hele anmeldelsen.

Hvis redaktionen - mod forventning - sidder inde med en brugbar nøgle til kvalitetscertificering af forestillinger, er jeg sikker på at der er rigtig mange i miljøet, der gerne vil være med på en kigger. Det er jo det, vi sammen og hver for sig har higet og søgt efter i vores evindelige kvalitetsdiskussioner, og det kunne jo med lynets hast få klinket skårene i den standende konflikt om censurering af festivaler, ligesom refusionsudvalgets arbejde ville kunne lettes nærmest til overflødiggørelse. Tre stjerner og du er indenfor i varmen.

Guf for scenekunstudvalget, hvis man kunne bruge kriterierne på forestillinger i støbeskeen. Perspektiverne er mange.

Jeg vil personligt gerne indvies.

Det er også OK med mig, hvis I bare nøjes med at fjerne stjernerne uden yderligere kommentarer.

Christian Glahn , musiker, børneteatermand m.v.

----

Svar:

Christian Glahn efterlyser et svar fra redaktionen omkring de rigt facetterede og dybtgående overvejelser, der førte til at indføre stjerner for anmeldelser, da Børneteateravisen gik fra papir til netportal.

Man kan kalde det et knæfald for tidernes trang til overfladiskhed, men det er altså mest tænkt som en synligheds- og debatskabende foranstaltning. Hvis det kan medvirke til mere end harmdirrende indlæg imod (og evt. for) stjernerne - fx. kvalitative diskussioner om såvel anmeldelsernes lødighed og indhold som selve de anmeldte forestillinger - så har de haft deres berettigelse.

Stjernerne vil følgelig derfor være en fast bestanddel af netportalens anmeldelser lidt endnu...

Carsten Jensen , redaktør af børneteateravisen.dk

FLERE DEBATINDLÆG
11-01-2018
17-11-2017
29-10-2017
19-10-2017
14-10-2017
12-10-2017
12-06-2017
31-05-2017
13-05-2017
22-04-2017
05-02-2017
04-02-2017
24-01-2017
22-01-2017
19-01-2017
09-12-2016
27-10-2016
24-10-2016
15-10-2016
12-10-2016
22-09-2016
01-09-2016
30-08-2016
22-08-2016
18-08-2016
11-08-2016
08-06-2016
23-05-2016
06-05-2016
12-04-2016
22-03-2016
02-02-2016
27-10-2015
17-10-2015
08-09-2015
27-08-2015
26-05-2015
12-05-2015
07-05-2015
05-05-2015
04-05-2015
01-05-2015
30-04-2015
29-04-2015
28-04-2015
27-04-2015
21-04-2015
20-04-2015
16-04-2015
11-03-2015
03-03-2015
21-02-2015
03-11-2014
20-10-2014
29-09-2014
28-09-2014
24-09-2014
23-09-2014
21-09-2014
18-09-2014
13-04-2014
12-04-2014
10-04-2014
03-04-2014
02-04-2014
01-04-2014
30-03-2014
29-03-2014
21-03-2014
25-02-2014
24-02-2014
23-02-2014
22-02-2014
12-02-2014
11-02-2014
07-02-2014
23-01-2014
13-12-2013
08-12-2013
02-12-2013
02-11-2013
24-10-2013
03-10-2013
29-09-2013
12-05-2013
06-05-2013
27-04-2013
26-04-2013
23-04-2013
22-04-2013
18-03-2013
22-02-2013
20-02-2013
06-02-2013
08-01-2013
29-12-2012
28-12-2012
18-11-2012
31-10-2012
14-10-2012
12-10-2012
10-10-2012
26-09-2012
23-09-2012
18-09-2012
20-06-2012
15-06-2012
14-06-2012
13-06-2012
12-06-2012
08-06-2012
07-06-2012
30-05-2012
27-05-2012
23-05-2012
18-05-2012
30-04-2012
25-04-2012
21-03-2012
15-03-2012
14-02-2012
10-02-2012
07-02-2012
04-02-2012
20-10-2011
12-10-2011
05-10-2011
01-10-2011
28-09-2011
23-09-2011
31-08-2011
29-08-2011
11-08-2011
06-06-2011
29-05-2011
18-05-2011
29-04-2011
19-04-2011
15-04-2011
12-04-2011
08-04-2011
03-04-2011
24-03-2011
16-03-2011
13-01-2011
17-12-2010
06-12-2010
13-10-2010
04-10-2010
13-09-2010
27-07-2010
17-04-2010
15-04-2010
01-03-2010
24-11-2009
15-11-2009
20-09-2009
03-09-2009
20-08-2009
18-08-2009
03-06-2009
15-05-2009
09-03-2009
10-02-2009
16-12-2008
28-11-2008
25-11-2008
24-11-2008
18-11-2008
11-11-2008
10-10-2008
01-10-2008
25-09-2008
25-09-2008
Flere anmeldelser