DEBAT
01-12-2021
07-08-2021
10-06-2021
02-06-2021
02-06-2021

Ramt af teatrets varme, vildskab og sammenhold

29-11-2021
Anna Panduro er en af de flittigste aktører i det danske børne- og ungdomsteater, hvor hun leverer manuskripter i stride strømme, medvirker i forestillinger, instruerer - og er medstifter og leder af et børneteater. Lige nu kan man se resultatet af hendes arbejde som dramatiker i Riddersalens juleforestilling 'Vintersilhuetter'.

Afskedstale til Catherine Poher

27-11-2021

Med Aaben Dans-forestillingen 'Sprækker' har den prisbelønnede scenekunstinstruktør Catherine Poher valgt at stoppe sin omfangsrige og meget roste scenekunst-karriere, hvor en stor del af hendes virke har været i dansk børne- og ungdomsteater. Her er Teateravisens og Informations anmelder Anne Middelboe Christensens afskedstale efter sidste 'Sprækker' fredag 26. november.

03-12-2021

Deadline nærmer sig for Den Røde Brochure 2022/2023

Der skal bestilles annonceplads i repertoirekataloget for professionelle børne- og ungdomsteaterforestillinger senest 3. januar 2022

02-12-2021

Applaus er blevet selvejende institution

Pr. 1. oktober slap Applaus, hvis formål er at fremme arbejdet med publikumsudvikling i det danske kulturliv, forankringen til Udviklingsplatformen

01-12-2021

Nye mentorforløb fra Udviklingsplatformen

Otte nye forløb igangsættes i fjerde udgave af mentorprogrammet

29-11-2021

Gitte Kielberg er død

Den kunstneriske leder af Teatret Kimbri omkom i forbindelse med en hestevognsulykke

28-11-2021

JALLA:19-kulturfestival 7. & 8. december

Med gratis adgang til Opgang2 Turneteaters ungdomsforestillinger '4Ever' og 'Rottweiler'

26-11-2021

De Regionale Kunstfonde uddeler syv mio. kr.

Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond giver samlet støtte til 43 projekter fra 111 ansøgninger

25-11-2021

Simon Vagn Jensen takker af

Odsherred Teaters chef gennem 25 år holder afskedsreception 14. december

24-11-2021

Teaterjul er mange ting

Bæredygtig 'Jul på Østerbro', medskabende Julekalender på Amager, juletræsfest m.v. i Næstved - børneteatrene bærer julen ind på mange måder

21-11-2021

Hædersprisen til Ole Sørensen

- på Danmarks Teaterforeninger seminar i Silkeborg

19-11-2021

Nye hospitalsklovne søges

Danske Hospitalsklovne tilbyder uddannelsespladser til en professionel karriere - og en ny direktør skal der også findes

At turde stille sig på kanten – og stå fast

24-11-2021

Performativitet, diffraktion, perspektiv-forskydninger og paradigmatiske vendinger. Der var mange svære ord for de ikke-akademisk skolede tilhørere at holde styr på og mange sætninger med højt lixtal, da Pernille Welent Sørensen fra Teatercentrum forsvarede sin ph.d.-afhandling på Roskilde Universitet i sidste uge. Men for dem, der gad lytte ordentligt efter, var der meget at lære, at undre sig over og nye indsigter at få. Teateravisen var med til forsvaret og havde notesblokken klar.

Et liv med opera for børn

15-11-2021

Birgitte Holt Nielsen har i tre årtier arbejdet med at formidle opera for børn. Både på og bag scenen. Sidste år forlod hun Den Jyske Opera, da hendes stilling og afdelingen for produktion af opera for børn og unge blev nedlagt. Nu skaber hun så opera for børn på andre platforme.

Juleteater med knas

05-11-2021

Så er tiden inde til juleteater i hele landet. Der spilles på små og store scener, der er små nisserigtige forestillinger og store klassiske familieforestillinger, og der er hyggelige og opbyggelige fortællinger. Der er mange genopsætninger efter sidste års nedlukning af teaterlivet i begyndelsen af december - men der er desværre også en foruroligende stigning i corona-smittetallene, der truer med atter at påvirke juleteatersæsonen.

Refusionsordningen er nu klar til brug

01-11-2021

Den nye Refusionsordning, der skal sikre mere brugervenlig afregningsstruktur og give ikke-kommunale institutioner mulighed for køb af forestillinger med statsrefusion, er nu brugsklar: De nødvendige bekendtgørelser er godkendt; hjemmeside oprettet og nyhedsbreve på vej ud til nye potentielle købere af teater for børn og unge.

Mens vi venter på den nye Refusionsordning

06-10-2021

En finanslovsbevilling på 20 mio. kr. til udvidelse af Refusionsordningen skal give mere brugervenlig administration og åbne for bl.a. privatskoler til i lighed med kommunerne at kunne købe teaterforestillinger med statsrefusion. Men ordningen, der oprindeligt skulle have været trådt i kraft 1. oktober, venter stadig på de nødvendige bekendtgørelser, hvor fristen for høringssvar er i morgen. Teatercentrums direktør fortæller her om nyskabelserne og udfordringerne omkring implementeringen.

Børns publikumstilblivelser i tegninger

04-10-2021

Den 20. september præsenterede Pernille Welent Sørensen, der er konsulent på Teatercentrum - og netop har fået sin ph.d.-afhandling om børns oplevelser som publikum i teatret godkendt til forsvar - et paper på et forsker-forum ved en international dukketeaterfestival i Serbien. Her er hendes bearbejdede version, hvor hun med afsat i afhandlingen fortæller om at lytte og respondere på børns tegninger i forsøget på at indkredse deres tilblivelse som publikum.

Småkunst er ikke bare kunst for de små

27-09-2021

Småkunstfestivalen i Oslo bød på spændende møder mellem scenekunst og børn – og mellem scenekunstnere og kritikere. Teateravisens anmelder, Anne Middelboe Christensen, der selv deltog med oplæg om at anmelde børneteater, rapporterer fra festivalen og debatterne i den norske børneteaterverden.

Gensyn med Horsens

22-09-2021

Efter sidste års ufrivillige corona-aflysning er Horsens Teaterfestival tilbage med den velkendte stemning og nærhed, gode organisation og kuraterede forestillinger af generel høj kvalitet. Men også med sans for fornyelse med nye formater og tiltag, der skal være med til at udbrede den lokale ejerskabsfornemmelse udover de tre weekenddage i september.

Flere anmeldelser